Overslaan en naar de inhoud gaan

Kranten in de Klas uit de startblokken

Per vijftien leerlingen voorziet de VDP een pakket van vijftien kranten: een exemplaar van de TIJD, telkens twee van De Standaard, Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, De Morgen, Het Nieuwsblad en Het Volk.

Uit cijfers van het CIM, het Centrum voor Informatie over de Media, blijkt dat het aantal jonge lezers, jonger dan achttien jaar, met 15 procent gestegen is sinds 2003 (het jaar voor de start van het Kranten in de Klas-project).

Volgens Vlaams mediaminister Geert Bourgeois is die stijging niet alleen te wijten aan KIK: de kranten zelf mikken ook meer op jongere doelgroepen, via hun berichtgeving en via nieuwe kanalen (zoals een site of sms).

Dit jaar zal Kranten in de Klas meer dan een miljoen kranten verspreiden, de Vlaamse Regering betaalt daarvoor 500.000 euro. De Vlaamse Dagbladpers betaalt de rest. Volgend jaar wil Bourgeois 1,2 miljoen euro vrijmaken voor het project. Ook het volwassenenonderwijs en inburgeringstrajecten zouden dan een gratis krant kunnen aanvragen. (foto: Eric Vidal, Photo News)

Onze partners