Overslaan en naar de inhoud gaan

Vlaams-Brussels mediaplatform in de steigers

"De bedoeling is dat er één vzw komt, één zakelijke leiding van alle Brusselse media die ze versterkt", zegt minister Smet aan tvbrussel. "Bedoeling is een nieuwe fase in het leven van de Vlaams-Brusselse media te starten en een mooi voorbeeldverhaal voor Vlaanderen te schrijven."

De afzonderlijke merken blijven behouden. De krant (Brussel Deze Week), radio (FM Brussel), website (brusselnieuws.be) en tv-zender (TV Brussel) behouden ook elk een eigen redactie en hoofdredacteur. De vier hoofdredacteurs overleggen in een college van hoofdredacteurs.

Nieuwssite wordt uithangbord

De nieuwssite brusselnieuws.be, uit de grond gestampt in 2006 en sinds 2009 onder de vleugels van Brussel Deze Week, wordt het uithangbord van het mediaplatform. "Elk merk, elke pijler moet zijn eigenheid en dynamiek behouden", zegt Smet. Hij maakt de vergelijking met de verschillende zenders bij de openbare omroep VRT.

Een derde van de journalisten zullen crossmediaal (voor meer dan een medium) werken: in de praktijk zullen de medewerkers van het mediaplatform dus reportages monteren voor tvbrussel en later een bijdrage leveren voor pakweg de website brusselnieuws.be.

Een redactiestatuut zal garant moeten staan voor de redactionele onafhankelijkheid. Jaarlijks krijgen de vier media samen 8 miljoen euro subsidie. Aan dat bedrag wordt volgens Smet niet geraakt. (foto: Vincent Kalut, Photo News)

Onze partners