Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw klacht tegen Apache

Na klachten in het kader van artikels over Antwerpse vastgoeddossiers, is  nieuwswebsite Apache opnieuw gedagvaard.

Vorig jaar eiste de Land Invest Group al 250.000 euro en Joeri Dillen, de voormalige kabinetschef van Bart De Wever, 100.000 euro wegens berichtgeving over vermeende belangenvermenging. Advocaat Souidi zei toen in De Afspraak dat de journalisten van Apache er met 100.000 euro nog goedkoop vanaf kwamen.

Enkele weken geleden diende vastgoedontwikkelaar Erik Van der Paal (via advocaten Souidi en Damen) een klacht in na de publicatie door Apache van een video waarin te zien is hoe leden van het Antwerpse schepencollege te gast waren op zijn verjaardagsfeest in restaurant ‘t Fornuis.

De Fondation Populaire, de stichting achter de Parti Populaire (PP) van Mischael Modrikamen, eist nu 25.000 euro schadevergoeding van Apache-journalisten Tom Cochez en Thomas Van de Putte , alsook van EU-parlementslid Bart Staes (Europees parlementslid voor Groen). Apache beschuldigt de Europese partij Alliance for Direct Democracy in Europe (ADDE) van misbruik van subsidies. Naar aanleiding van een huiszoeking op 8 november - zowel op de zetel van de PP als bij Modrikamen zelf - werden al onregelmatigheden met EU-subsidies vastgesteld, aldus Tom Cochez.

Apache wordt op 31 januari 2018 voor de burgerlijke rechtbank van Antwerpen gedaagd wegens laster. De klacht vanwege de PP is opnieuw ingediend door advocaat Omar Souidi. Volgens Apache gaat het om pure intimidatie, die helaas wel geld, tijd en energie kost. (SN)

Foto: Photonews

 

Onze partners