Overslaan en naar de inhoud gaan

Mediahuis herstructureert: digital first en 82 banen (waaronder 19 journalisten) geschrapt

Mediahuis kampt met een dalende omzet en stijgende kosten, en zet daarom versneld in op een digitaal aanbod. Dat gaat gepaard met een collectief ontslag ten belope van 82 voltijdse banen, waaronder 19 van journalisten.

Mediahuis maakt versneld werk van de digitalisering van haar nieuwsaanbod. Digital first is meer dan ooit het codewoord, terwijl het gedrukte aanbod 'kostenefficiënter' wordt gemaakt.

Op de redacties sneuvelen 19 VTE's. Die worden verdeeld over de vier krantentitels: 7 bij Het Nieuwsblad en telkens 4 bij De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.  Mediahuis heeft de "absolute intentie om het aantal gedwongen ontslagen maximaal te beperken en het herstructureringsplan te realiseren op de meest sociaal aanvaardbare manier". De redactie van De Standaard verhuist overigens van Groot-Bijgaarden naar het centrum van Brussel, vlakbij het Centraal Station.

De ondernemingsraad begint donderdag aan de informatie- en consultatiefase tussen directie en personeel, waarmee elke collectieve ontslagprocedure moet aanvangen.

(PD)

 

Onze partners