Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannelijke journalisten toch welkom op persconferentie allochtone vrouwen in Leuven

De Leuvense integratiedienst organiseert op 13 december een feest annex persconferentie om te vieren dat ze intussen de kaap van 100 cursisten Nederlandse taal heeft overschreden. Vanwege de \"specifieke culturele achtergrond\" van een aantal allochtone vrouwen koos de dienst er evenwel voor om enkel vrouwelijke journalisten uit te nodigen op de persconferentie.

De Leuvense Perskring en de VVJ/AVBB reageerden onmiddellijk, en betreurden de uitsluiting van mannelijke journalisten. \"In zoverre het gaat om een gewone persontmoeting moeten alle journalisten welkom zijn, ook mannelijke. Als men achteraf dan nog een speciaal evenement wil organiseren met enkel vrouwen, kan dat wel.\"

De Leuvense integratiedienst en schepen voor Diversiteit Mohammed Ridouani (Spirit) erkenden dadelijk de uitschuiver. \"We hadden enkel de bedoeling de deelnemende eerstegeneratievrouwen niet te overdonderen\", aldus schepen Ridouani. \"Maar de journalistenbond heeft gelijk: een persconferentie moet open staan voor iedereen.\" De uitnodiging wordt dan ook in die zin aangepast.

Onze partners