Overslaan en naar de inhoud gaan

Gokchinees valt in de prijzen

Met het Radio 1-programma 'Waar is Marie-Claire?' won Annick Lesage de prijs in de categorie radiopers. Lode Desmet won de televisieprijs met 'Heysel '85 - Requiem for a Cup Final'. 'Congolese Rellen in de Wetstraat', een foto van Tim Dirven die in de krant De Morgen verscheen, won de fotopersprijs.

De financieel-economische persprijs van Dexia ging ten slotte naar Christof Vanschoubroek en Steven Samyn van De Standaard voor hun reeks 'Achter de schermen van de fiscus'.

Elke persprijs heeft een waarde van 2000 euro. De prijs voor financiële en economische informatie heeft een waarde van 3000 euro.

Al sinds 1963 reikt Dexia Bank (of haar voorlopers) prijzen uit voor de beste artikelen of artikelenreeksen, audio-visuele reportages en foto's die tijdens het voorbije jaar in de media gepubliceerd of verspreid werden. De bank wil daarmee hoogstaand journalistiek werk bekronen en bijdragen tot een betere kennis van het lokale, regionale, nationale en internationale leven in ons land, dit op institutioneel, financieel en sociaal- economisch maar ook op cultureel en sportief vlak.

Onze partners