VT4 en VijfTV zijn terug op Belgacom

Ondertussen zijn Belgacom en SBS Belgium tot een compromis gekomen. Het digitale televisieaanbod van Belgacom bevat daardoor alle Vlaamse zenders, net als bij Telenet. De Vlaamse regionale televisiezenders werden halverwege mei al toegevoegd aan het digitale aanbod. Op Belgacom TV kan je de uitzendingen van AVS Oost-Vlaamse Televisie, ROB TV, Focus TV, WTV, ATV en […]

lees meer

Nieuwsuitzendingen populairst op digitaal platform

Naast de nieuwsprogramma\'s kunnen digitale kijkers sinds 3 september 2005 ook films opvragen of televisieprogramma\'s herbekijken. De VRT biedt een rist programma\'s aan via \'Net Gemist\' op het digitale platform van Telenet en Belgacom. VTM en VT4 rekenen tot twee euro aan per aflevering. Telenet zou al zo\'n 1400 uur aan digitale content in de aanbieding hebben.

lees meer

VTM bouwt aan 24/7-nieuwskanaal

Op de VTM-website lees je dat de 24/7-nieuwsdienst met eigen journalisten en eigen gezichten zal werken. \"Het Nieuws doorbrak, objectief en niet gekleurd, het intellectuele monopolie dat sinds jaar en dag in Vlaanderen bestond\", zo lees je op de site.

De VTM-nieuwsdienst pakt nog uit met een andere nieuwigheid. Vanaf nu kan je twee keer per dag een korte en bondige nieuwsuitzending van vier minuten bekijken op je gsm. De nieuwsuitzendingen zijn daarnaast ook te bekijken op de Playstation Portable van de iPod.

lees meer

Ook VRT-programma’s on demand

Alle programma\'s van de Vlaamse VRT-producties, alsook de programma\'s die productiehuizen aanleveren, zullen tot een week na de uitending kunnen herbekeken worden tegen betaling. De openbare zender start ook met een rist programma\'s uit het VRT-archief. De prijzen worden later bekendgemaakt. De VRT kondigde ook nog aan dat het in 2006 de eerste interactieve quiz zal organiseren voor de digitale kijkers.

lees meer

Het Journaal on demand voor digitale abonnees

De VRT heeft verleden week ook bekendgemaakt acht nieuwe themakanalen te willen ontwikkelen. Naast themakanalen over cultuur, sport, nieuws en wetenschap wil de openbare zender ook specifieke doelgroepen bereiken zoals jongeren en senioren.

lees meer

VTM breidt digitaal aanbod uit

Het aanbod is ook uitgebreid met Boer zkt. vrouw, De heren maken de man, Expeditie Robinson, Wittekerke en X-Factor. Om de afleveringen te herbekijken betaal je tot twee euro. De VTM-site belooft dat ook Familie binnenkort in het aanbod zit. Telenet heeft – naast het on-line-aanbod van televisiezenders – de ambitie om een uitgebreide videotheek […]

lees meer

Telenet stapt naar hof van beroep

Begin mei rijfden Belgacom en partner VRT de tv-rechten voor het Belgisch voetbal binnen. Belgacom bracht een bod uit van 36 miljoen euro voor de zes pakketten van het contract. De Raad voor de Mededinging oordeelde in juli dat de toewijzing van de voetbalrechten correct verlopen was. Ook een rechter wees in kort geding de […]

lees meer

Geen digitale tv in oude flatgebouwen

Volgens de krant gaat het vooral om oudere, minder opgeleide en minder gegoede mensen. Net die groep van de bevolking waarmee de overheid de digitale kloof moet trachten te dichten.

lees meer

Voetbalrechten blijven bij Belgacom

Telenet en BeTV vonden dat hun recht op een hoger bod geschonden en genegeerd was. Daardoor verliezen Telenet en de Vlaamse Media Maatschappij de rechten op de Belgische voetbalcompetitie. Belgacom zal alle wedstrijden via digitale televisie op antenne brengen via pay-per-view. VRT zendt samenvattingen uit en start een voetbalmagazine op maandag.

lees meer

Belgacom en VRT rijven voetbal binnen

Vorige woensdag bracht Belgacom een bod uit van 36 miljoen euro voor de zes pakketten van het contract. Telenet, VTM en RTBf brachten geen hoger bod uit. Telenet en VTM, de huidige rechtenhouders, reageren afwachtend en menen dat de procedure niet correct verlopen is.

lees meer

SBS lanceert eerste digitale tv-kanaal

Tillieux voert momenteel gesprekken met Telenet om “Klussen en Wonen” op te nemen op de kabel. SBS België plant ook nog twee andere digitale kanalen.

lees meer