Stichting Persprijs Jacques van Veen

Kandidaten die in aanmerking willen komen voor de Persprijs Jacques van Veen voor de beste Nederlandstalige publicatie/uitzending op het terrein van recht en rechtspraak worden uitgenodigd hun werk voor 15 mei 2019 in te zenden. Ook anderen mogen kandidaten onder de aandacht van de jury brengen. De prijs is een eerbetoon aan Parool-journalist Jacques van Veen (1920-2007) en wordt eens in de drie jaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een penning en een bedrag van tienduizend euro.

 

De jury staat onder leiding van mr. Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen en voormalig Voorzitter van het College van Procureurs-Generaal. De overige juryleden zijn mr. Julia Mendlik, president rechtbank Utrecht, mr. Sue Preenen, plaatsvervangend hoofdofficier Noord-Holland, drs. Mariëlle Tweebeeke, presentator Nieuwsuur, dr. Leo Neels, emeritus hoogleraar media- en communicatierecht, mr. Simeon Burmeister, advocaat en mr. Peter Oskam, burgemeester Capelle aan den IJssel.

 

De prijs wordt donderdagmiddag 31 oktober 2019 uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In 2016 ging de prijs naar Michiel Princen voor zijn boek De gekooide recherche.

 

Het werk van de kandidaten moet gepubliceerd of uitgezonden zijn in de periode half mei 2016 tot half mei 2019. In aanmerking komen Nederlandstalige artikelen voor kranten, tijdschriften of persbureaus, boeken, radio- en televisie-uitzendingen en digitale publicaties op internet over recht en rechtspraak.

 

De sluitingsdatum voor de inzendingen is vastgesteld op 15 mei 2019. Voor meer informatie over de criteria voor de inzendingen, de procedure en de wijze van aanmelden zie www.persprijsvanveen.nl.