Prins Filipfonds – Belgodyssee

Waarover gaat het?

De Belgodyssee reportagewedstrijd 

De Belgodyssee-wedstrijd werd in 2005 gelanceerd op initiatief van de VRT, de RTBF en het Prins Filipfonds in samenwerking met Editions de l’Avenir, Metro en met de steun van de Kanselarij van de Eerste Minister.

Tussen oktober en december trekken acht duo’s laatstejaarsstudenten – de ene Nederlandstalig, de andere Franstalig – er op uit om het andere landsgedeelte te ontdekken. Ze werken twee weken lang samen aan radioreportages en artikels voor de geschreven en online pers.

Deze jaarlijkse reportagewedstrijd bevordert de samenwerking tussen jonge journalisten in spe uit de verschillende Gemeenschappen van België.

Wat valt er te winnen?

Een betaalde stage van 6 maand op de nieuwsredactie van de VRT voor de Nederlandstalige winnaar en een betaalde stage van 6 maand nieuwsredactie van de RTBF voor de Franstalige winnaar. Sinds 2017 wordt ook een prijs toegekend voor de geschreven pers: een betaalde stage van één maand bij Metro (NL) en L’Avenir (FR).

Voor Wie?

De Belgodyssee-reportagewedstrijd is bestemd voor laatstejaarsstudenten journalistiek, communicatiewetenschappen of een andere richting (bachelor of master) die zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool in België, of jongeren die pas (niet langer dan een jaar) zijn afgestudeerd. Er is geen enkele bijzondere voorwaarde verbonden aan de nationaliteit, maar de kandidaten moeten wel gevestigd en/of woonachtig zijn in België.

Meer info: https://www.fpp-pff.be/nl/competition/belgodyssee