KU Leuven Campus Brussel

Master in de Journalistiek
De master in de journalistiek is een eenjarige opleiding (60 studiepunten) met een dubbel profiel: een volwaardige academische master met ook een hoog praktijkgehalte.
Rechtstreekse toegang tot de master voor academische bachelors in toegepaste taalkunde of communicatiewetenschappen, en academische masters in de humane wetenschappen. Andere bachelors en masters volgen een beperkt voorbereidingsprogramma (inz. Nederlands) of een uitgebreider schakelprogramma (voor professionele bachelors).
De wetenschappelijke vorming omvat de studie van de journalistieke theorie en onderzoeksmethoden, de analyse van taal en ideologie in de media, de aandacht voor internationale journalistiek, nieuwe media en mediaconvergentie en ten slotte de journalistieke regelgeving en ethiek.
In het atelier journalistiek krijg je in het eerste semester een basisopleiding in alle media (print, online, radio, televisie) en specialiseer je je in het tweede semester in ofwel print en online journalistiek ofwel audiovisuele journalistiek inz. videojournalistiek. Je bekwaamt je daarnaast in een aantal thematische domeinen (sport, cultuur, lifestyle, buitenland, politiek, gerecht, woordvoerder). Alle praktijkvakken worden gegeven door ervaren professionele journalisten. Een stage en een masterproef sluiten je opleiding af.

Contactgegevens:
KU Leuven Campus Brussel: Warmoesberg 26, 1000 Brussel
Tel. 02/210.12.11 – Fax 02/217.64.64 – E-mail : lore.vanpraet@kuleuven.be

Website: www.kuleuven.be (meer specifiek: http://onderwijsaanbod.kuleuven.be/opleidingen/n/CQ_51854612.htm)

Programmacoördinatie: Hedwig De Smaele, e-mail: hedwig.desmaele@kuleuven.be – tel. 02/609.37.50