Hogeschool West-Vlaanderen (Howest)

De driejarige opleiding Bachelor in de Journalistiek van Howest is een zeer praktijkgerichte opleiding, waar de student niet alleen leert werken voor de diverse media: (print/online, radio en televisie) maar ook en vooral crossmediaal. In het laatste jaar kan de student zich specialiseren, zonder de andere media en het crossmediale aspect uit het oog te verliezen.
Het werken in de Newsroom in de gloednieuwe campus De Penta staat centraal in de opleiding, waar de jonge journalisten klaargestoomd worden voor een job in een supersnel veranderend medialandschap.
Daarnaast kunnen de studenten de hun aangeleerde vaardigheden in de praktijk omzetten door mee te werken met het medialab Quindo, een initiatief van Howest en stad Kortrijk.  Ook wordt er projectmatig samengewerkt met de regionale media zoals Krant van West-Vlaanderen en Focus&WTV waarbij studenten hun werk gepubliceerd en/of uitgezonden zien.

Howest in Kortrijk is de enige hogeschool waar studenten zich kunnen verdiepen in de sportjournalistiek via een apart keuzetraject vanaf het eerste jaar. Wie journalistiek studeert aan Howest leert het klappen van de zweep van de lesgevers en vele gastdocenten met jaren ervaring in het vak.

Contactgegevens:

Howest Kortrijk Campus Weide The Penta
Sint-Martens-Latemlaan 1B
8500 Kortrijk

Specialisatieverantwoordelijke Gerti Wouters
0476 64 72 37
gerti.wouters@howest.be

Opleidingsdirecteur Ronald Bastiaens
Ronald.Bastiaens@howest.be

Website: www.howest.be