Arteveldehogeschool – Postgraduaat Digital Content en Journalism

De (media)consument van vandaag en de toekomst is digitaal. Wie de jongere generaties wil bereiken, moet zich focussen op sociale media. Een evolutie die enerzijds de communicatiebranche en anderzijds de journalistiek voor nieuwe uitdagingen stelt. Beide sectoren zijn dan ook hard op zoek naar de schaarse professionele digitale profielen.

Arteveldehogeschool en REC. vullen die leemte met het postgraduaat Digital Content and Journalism. Dit Nederlandstalige traject van zes maanden bereidt niet alleen aanstormend talent voor op een job als online journalist of digital content creator, maar helpt ook wie al een tijdlang aan de slag is een fikse inhaalbeweging te maken.

Het programma bestaat uit gastcolleges verzorgd door gerenommeerde namen uit het werkveld. Onder begeleiding van deze docenten gaan de studenten praktisch aan de slag zodat de opleiding tijdens de stageperiode (bij bedrijven als o.a. Chase Creative, VRT, Newsmonkey, Kameraki, Vice, Hotel Hungaria) meteen vruchten afwerpt, en een job in de digitale media- en communicatiesector voor het grijpen ligt.

Contactgegevens:

Voetweg 66, 9000 GENT

Website: http://www.postgraduaatdigitalcontentandjournalism.be/

Inhoudelijke vragen:

Petra Beeckx

Verantwoordelijke postgraduaat Digital Content and Journalism

petra.beeckx@arteveldehs.be

0486 96 68 42

Praktische vragen:

Vera Seynhaeve

vera.seynhaeve@arteveldehs.be

09 234 75 85

Rik Van Welden

Opleidingscoördinator Bachelor in de Journalistiek

rik.vanwelden@arteveldehs.be

09 234 75 99