AP: Artesis-Plantijn Hogeschool

Praktijkgericht. Zelf doen en ondernemen, gedurende drie jaar draait het daar om. Vanaf het eerste jaar ga je verhalen leveren voor onze huismedia…en voor onze opdrachtgevers.

Ons programma is totaal vernieuwd: we kiezen resoluut voor digitalisering, de stad als de biotoop van de eenentwintigste eeuw en internationalisering. Grenzen in tijd en ruimte zijn volkomen verdwenen.

Een beroep, vier trajecten: In het eerste jaar maak je diepgaand kennis met alle facetten van media en journalistiek: je leert verhalen schrijven, je oefent interview en mediatechnieken, je zoomt in op de actualiteit en maatschappelijke context, je scherpt je talenkennis aan. Bij de start van het tweede jaar kies je 1 traject: radio, tv, geschreven of online media. Vanuit je eigen traject zal je samenwerken in een crossmediale omgeving. Het derde jaar is haast helemaal praktijk. Actualiteit en maatschappij verlies je niet uit het oog. Een stage en je eigen journalistieke producten zetten je als journalist helemaal in de markt.

Contactgegevens:

AP – Departement Managment & Communicatie – Bachelor Journalistiek, Meistraat 5, 2000 ANTWERPEN
Tel. 03/220.55.40 – Fax 03/220.55.59 – E-mail: mc@ap.be – Website: www.ap.be

Departementshoofd: Marleen VERRETH

Contactpersonen:

Gisèle BROOS, opleidingshoofd commerciële communciatie
gisele.broos@ap.be
Rit DE GREEF, opleidingshoofd PR en voorlichting
rit.degreef@ap.be

Telefoon: 03 220 55 20