Training: Het hoofd koel houden in woelige tijden

VVJ-training van 1 dag over gezond omgaan met deadlines, datadruk en digitale overvloed.

Journalistiek mag dan nog een van de mooiste jobs ter wereld zijn, ze vergt wel veel van een mens. De werkdruk ligt traditioneel al hoog en deadlines zijn dagelijkse kost, maar met de digitalisering zijn het tempo en de druk alleen maar toegenomen. En dan zijn er ook nog allerlei andere evoluties – de verharding van de samenleving, grote maatschappelijke thema’s zoals corona, klimaat en oorlog – die het werk er niet meteen lichter op maken.

Hoe houden we als journalist het hoofd koel in die heksenketel? Dat is de inzet van een eendaagse vorming die de VVJ haar leden aanbiedt. Met psycholoog en stresscoach Nathalie Reniers maken we kennis met de werking van ons stresssysteem. We krijgen concrete, op journalistiek toegespitste technieken voor energiebeheer, breinbeheer en prikkelbeheer. De finaliteit is een mindset die ons
toelaat gezond om te gaan met nieuws dat nooit stopt, met de digitale overvloed, met datadruk, met ongepaste en soms agressieve publieksreacties, met tragische nieuwsverhalen en traumatiserende nieuwsevents.

Wanneer ?
Op woensdag 19 oktober of zaterdag 22 oktober – van 9.30 u tot 16.30 u

Waar ?
Huis van de Journalist – Zennestraat 21 in 1000 Brussel (op 10 minuten van Centraal Station)

Deze opleiding is gratis voor VVJ-leden. Niet-VVJ-leden betalen 50 euro, vooraf over te schrijven op ons rekeningnummer BE90 0014 7095 9732, met vermelding ‘Training Omgaan met stress’. Je deelname is pas definitief na betaling.

Opgelet: maximaal 16 personen per vormingsdag. Schrijf je dus tijdig in, en sowieso voor 4 oktober

Inschrijven

Klik op de datum waarop je de training wilt volgen, waarna het inschrijvingsformulier volgt.