Festival voor de Jonge Journalist

Mediacademie zet jong journalistiek Vlaanderen in de verf via het Festival voor de Jonge Journalist. We heten alle studenten journalistiek van harte welkom!

Inschrijven kan via www.mediacademie.be

Line-up:

=> Workshops

=> Socializen met bekende gezichten en jonge starters uit de media

=> Informatie en sollicitatiemogelijkheden bij grote mediabedrijven met onder andere Medialaan – De Persgroep Publishing, Mediahuis, Roularta, VRT, Medialaan en Media21

Tijdens het Festival wordt ook de Prijs voor het Beste Journalistieke werk uitgereikt aan een beloftevolle laatstejaarsstudent in vier categorieën: tekst, beeld, audio en multimedia.

Laatstejaarsstudenten bachelor of master journalistiek mogen individueel of als groep deelnemen (max. 2 deelnames per student). Per categorie worden er 3 laureaten geselecteerd.

Kandidaten dienen voor 1 september 2019 het journalistieke werk in, samen met een korte verantwoording, via info@mediacademie.be met vermelding van naam, opleiding, contactgegevens en de categorie waarin wordt deelgenomen.

De winnaar binnen elke categorie ontvangt een geldprijs van 1.000 euro en een jaarabonnement op Gopress. De andere laureaten ontvangen een jaarabonnement op een krant of magazine naar keuze.

Het Festival voor de Jonge Journalist is een organisatie van alle opleidingen journalistiek, Vlaamse Nieuwsmedia, We Media, Medianetwerk Plus en Media21 in samenwerking met Mediarte, VVJ en Raad voor de Journalistiek.

Meer info vind je ook op Facebook.