ECB-bezoek, 14 en 15 december

De Masterclasses Financiële Journalistiek organiseert i.s.m. de Europese Centrale Bank een seminar voor Nederlandstalige journalisten bij de ECB in Frankfurt. Dat is op donderdag 14 en vrijdag 15 december. Ook Vlaamse journalisten worden expliciet uitgenodigd om mee te doen.

Naast een bezoek aan de persconferentie van Christine Lagarde over het monetair beleid staan er inhoudelijke sessies op het programma. Daarbij gaan we onder meer in op het monetair beleid (inflatie, rente), de digitale euro, economische ontwikkelingen, ECB-onderzoek en bankentoezicht.

Het is een tweedaags programma, dat donderdagochtend begint en vrijdag eind van de middag eindigt. Het is aan te raden om al op woensdagmiddag of -avond aan te komen. Alles sessies zijn op achtergrondbasis.

Reis- en verblijfkosten (twee nachten) zijn voor eigen rekening. Er zijn daarnaast geen aparte deelnamekosten. Accreditatie bij ECB is noodzakelijk, maar kan nog geregeld worden. I.v.m. praktische voorbereidingen is snelle aanmelding wel gewenst.

Deze bijeenkomst is mede mogelijk dankzij steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Voor meer informatie: André de Vos, coördinator, info@financielejournalistiek.nl.

Inschrijven via www.financielejournalistiek.nl.