EU-Training Belga 27 – 28 en 29 maart

Ben je een beginnend journalist en altijd al gefascineerd geweest door Europa? Wil je meer inzicht verwerven in de werking van de Europese Unie en van het Europees  Parlement om zo de EU topics beter onder de aandacht te kunnen brengen? Wil je een eigen stem hebben in het Europa-debat? 

Dan is dit jouw kans! Meld je nu aan voor een gratis opleidingstraject van 3 dagen waarbij  we jou wegwijs maken in de Europese instellingen, hun bevoegdheden en waarden, de  specifieke rol van het Europees Parlement,… 

De lessen worden gegeven in de gebouwen van Belga News Agency, in de directe schaduw  van het Europees Parlement te Brussel, door vooraanstaande academici, gespecialiseerde  journalisten en ervaren communicatieprofessionals. 

Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt: slechts 10 kandidaten ( 5 NL + 5 FR) worden  toegelaten tot deze opleiding! Een select gezelschap ontvangt na afloop een uitnodiging  voor een tweede module bij het Europees Parlement in Brussel of Straatsburg. 

Timing:  

– maandag 27 maart 2023  

– dinsdag 28 maart 2023 

– donderdag 30 maart 2023 

(telkens van 9u tot 17u) 

Voorwaarden: 

je hebt een eerste bewezen werkervaring in de media 

je werkt voor een nationaal of regionaal mediakanaal 

je hebt een academische studie of beroepsopleiding voltooid 

werk je als freelancer? dan vragen we je om enkele relevante publicaties voor te  leggen 

ben je niet actief als schrijvend of audiovisueel journalist maar als contentmaker,  multimediamanager, tv-auteur, influencer of dataspecialist? Overtuig ons dan  waarom jij ook een plaatsje in de opleiding verdient 

je kan je de 3 volledige opleidingsdagen vrijmaken en je verplaatsen naar Brussel 

Stuur je motivatiebrief met curriculum vitae vóór maandag 27 februari naar  eutraining@belga.be 

Meer info? eutraining.belga.be 

De opleiding voor jonge journalisten is een programma van het Europees Parlement dat  wordt georganiseerd door Belga News Agency.