Persvrijheid in de wereld door een Vlaamse journalistenbril: (her)beluister het VVJ-debat van 3 mei

België staat nu 11de in de wereldranglijst van de persvrijheid volgens Reporters Without Borders. Niet slecht, maar alles kan beter natuurlijk. En wie garandeert dat het er in de toekomst niet sléchter aan zal toegaan dan vandaag?

Naar aanleiding van en pal op de internationale dag van de persvrijheid, liet de VVJ op maandag 3 mei vier bevoorrechte journalisten aan het woord: Jan Balliauw (VRT), Bette Dam (freelancejournaliste), Tine Danckaers (MO*) en Steven De Foer (De Standaard). Thema: hoe is het gesteld met de journalistieke en mediavrijheden in de wereld, en welke lessen vallen daaruit te trekken voor België/Vlaanderen? In welke valkuilen mogen we niet trappen? Maar ook: welke landen bieden op het vlak van persvrijheid lichtende voorbeelden?

Herbeluister het gesprek.