ACOD VRT start petitie tegen VRT-documentaire Bart De Wever

De ACOD VRT, de socialistische vakbond bij de openbare omroep, heeft een petitie gelanceerd tegen de driedelige documentaire die de VRT binnenkort uitzendt over en met Bart De Wever.

De documentaire zou een ‘menselijk beeld’ tonen van De Wever, maar volgens ACOD-VRT-Wies Descheemaeker gaat het wel degelijk om een ‘enorm politiek cadeau’. “Een politicus deze mogelijkheid geven de hoofdrol te spelen in een driedelige documentaire, botst met de onpartijdigheidsplicht van de VRT, waar nota bene de N-VA zelf zo zwaar op hamert.” ACOD-VRT merkt nog op dat De Wever wel de toestemming geeft hem te volgen voor een programma in de categorie ‘human intrest’ of ‘infotainment’, maar al jaren interviews weigert met welbepaalde journalisten.

Om het ongenoegen extra in de verf te zetten, lanceerde ACOD VRT een open petitie:

https://www.petities.com/bdw_op_vrt_openbare_omroep_neem_uw_verantwoordelijkheid?s=82329760

Het VVJ-bestuur sluit zich als organisatie niet aan bij de oproep, om consequent te blijven met zijn opstelling dat redacties onafhankelijk moeten zijn in de inhoudelijke keuzes die ze maken.

Dat belet niet dat ook de VVJ beducht is voor toenemende politieke grip op publiek gefinancierde media zoals de VRT. Het VVJ-bestuur heeft hierover binnenkort een onderhoud met minister van Media Benjamin Dalle (CD&V).

(PD)