VVOJ-conferentie onderzoeksjournalistiek op 25-26 november (met korting voor VVJ-leden)

De VVOJ organiseert op 26 november haar jaarlijkse conferentie over onderzoeksjournalistiek, dit keer online. Het thema: ‘Als de angst regeert. Hoe berichten in crisistijd?’. VVJ-leden kunnen deelnemen aan de helft van de prijs, hetzij 50 euro.

De VVOJ zet dit jaar in op een interactieve, online conferentie: alle sessies worden live gestreamd en kunnen achteraf herbekeken worden.

Adam Tooze, professor aan Columbia University, trapt de conferentie op 25 november in de namiddag af met een online keynote. Hij heeft de gevolgen van vorige financiële crises diepgaand geanalyseerd. Welke fouten maakten journalisten in die crisis? En welke lessen vallen hieruit te trekken voor de huidig coronacrisis?

Op 26 november ’s ochtends start de eigenlijke conferentie met een keynote van Jeanne Lenzer, ‘medical investigative journalist’, en Sheila Sitalsing, de schrijver van het VVOJ-essay dit jaar. Later die dag volgen lezingen en debatten met Vlaamse en Nederlandse journalisten, waarbij voortdurend interactie wordt gezocht met het online publiek. De dag wordt feestelijk afgesloten om te vieren dat 2020 opnieuw een belangrijk jaar was voor de onderzoeksjournalistiek.

VVJ-leden (enkel zij) krijgen een fikse korting op de deelnameprijs: ze betalen € 50 (in plaats van € 99,99). Bij de betaling van hun ticket op de conferentiesite geven ze daarvoor de code ‘vvjlid’ op.

Voor info en ticket: zie https://conferentie.vvoj.org