Open online cursus WHO-UNESCO over journalistiek en corona

De WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en UNESCO bieden een massive open online course (MOOC) aan voor journalisten die over de coronacrisis berichten. De cursus ‘Journalistiek in een pandemie’ wordt georganiseerd door het Knight Center for Journalism verbonden aan de Universiteit van Texas. De coördinatie is in handen van de gereputeerde wetenschapsjournaliste Maryn McKenna.

Het opzet is journalisten de nodige kennis en instrumenten aan te reiken om kwaliteitsvol nieuws te brengen over de coronacrisis en de sociale, financiële en politieke gevolgen daarvan. Specifieke aandachtspunten zijn de veiligheid van journalisten zelf en het aanpakken van de massa’s desinformatie over het onderwerp.

De cursus wordt gedurende vier weken niet-lineair aangeboden, ze volgen kan dus op elk gewenst moment tot en met 31 mei 2020. De cursus is beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans en Portugees.

Klik hier om je in te schrijven voor de cursus.

Meer info: https://en.unesco.org/news/unesco-who-and-knight-center-launch-mooc-journalists-facing-covid-19-pandemic