Klaus Van Isacker nieuwe hoofdredacteur VTM Nieuws

News city, dat de nieuwsredacties van DPG media en Medialaan verenigt, heeft een nieuwe hoofdredacteur voor nieuwszender VTM. Dat is niemand minder dan Klaus Van Isacker, die dezelfde job al uitoefende tussen 1995 en 2005, waarna hij naar De Morgen vertrok.

In september vorig jaar kwam de redactie van VTM Nieuws zelf in het nieuws met oplopende interne spanningen. Directeur Kris Hoflack stapte toen op en An Goovaerts kwam hoofdredacteur Nicholas Lataire vervoegen. Nu is er een nieuwe stoelendans. Nicholas Lataire, op zijn beurt, vertrekt en wordt adjunct-directeur van News City, onder directeurs Paul Daenen en Kurt Minnen. An Goovaerts krijgt een nieuwe functie en zal voortaan overkoepelende projecten binnen DPG Media in goede banen leiden.

VTM Nieuws wordt nu verder geleid door Klaus Van Isacker. Hij was tot nu, samen met An Meskens, overkoepelend hoofdredacteur van de showbizzbladen (Dag AllemaalStory, TV-Familie) van DPG/News City. An Meskens zal die taak voortaan alleen klaren.

 

Beeld: © James Arthur/Photo News