EU lanceert e-learning platform over migratie door en voor journalisten

Goed berichten over migratie vergt veel achtergrondkennis. Het debat over het VN-Migratiepact eind 2018 toonde aan hoe moeilijk het thema en de complexe regelgeving erover zijn. Inzicht in de materie en degelijke hulplijnen zijn dan ook essentieel in de strijd tegen fake news, tegen polarisering en tegen extremistische agenda’s.

Het Bureau voor de Grondrechten van de Europese Unie (FRA) wil journalisten een handje helpen bij een en ander:  e-Media Toolkit is een digitaal kennis- en uitwisselingsplatform dat door journalisten is uitgewerkt voor journalisten. Voor de hulptool is een beroep gedaan op toonaangevende nieuwsmedia als Agence France-Presse, Le Monde, The Guardian, Radio France International, France TV, de BBC, en Financial Times. Het initiatief is een voortzetting van de vroegere toolkit van 2008, die FRA ontwikkelde in overleg met de European Broadcasting Union (EBU).

(c) European Federation of Journalists