VTM 30 jaar: ook nieuwsankers blikken terug

VTM blaast vandaag 30 kaarsjes uit en blikt daarom terug op enkele memorabele momenten uit haar geschiedenis, ook bij de nieuwsdienst.

Nieuwsanker Stef Wauters bijvoorbeeld herinnert zich het moment dat de politie in Molenbeek ’s werelds meest gezochte terrorist Salah Abdeslam in de boeien sloeg. Een moment dat hij live mocht meemaken terwijl hij in verbinding stond met collega ter plaatse Rosalie Pieters. VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol heeft het over de zwarte dag waarop een paar gekaapte passagiersvliegtuigen zich in de Newyorkse Twin Towers en het Pentagon boorden. Een dag waarna alles anders werd. Collega Danny Verstraeten dan weer vertelt hoe hij op zeker moment Jean-Luc Dehaene als studiogast ontving, vlak nadat die was weggelopen van een zonnige barbecue en in dito plunje. Dit en nog veel meer op de website van VTM.

In een driedelige reeks bundelt de private zender zijn dertigjarige geschiedenis. De eerste twee afleveringen kunnen alvast hier worden bekeken.

Credit: BELGA