Nieuwe Vlaamse ombudsfunctie tegen grensoverschrijdend gedrag in mediasector

Om grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector aan te pakken, vraagt Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) aan de Genderkamer om gedurende drie jaar een specifieke ombudsfunctie te installeren. Om deze ombudsfunctie in te vullen is de Vlaamse ombudsdienst op zoek naar twee psychologen.

De Genderkamer krijgt de opdracht om meldingen over grensoverschrijdend gedrag in de cultuur- en mediasector op te vangen en er gepast gevolg aan te geven. Aan de twee specifiek aangestelde ombudspersonen komt het toe in gesprek te gaan met betrokkenen en desnoods door te verwijzen naar externe klachtenprocedures of gerechtelijke instanties. De Genderkamer werkt daarbij ook nauw samen met sectororganisaties, het meldpunt 1712 en het bottom-up initiatief Engagement.

Meer info over de twee psychologen die worden gezocht vind je hier.