Sara Vercauteren (Medialaan) is beste Nederlandstalige woordvoerder van het jaar

Sara Vercauteren van Medialaan (moederbedrijf van onder meer VTM, Q2 en Q-Music) is de beste Nederlandstalige woordvoerder van het jaar. Dat werd tijdens de Nacht van de Woordvoerder in Gent bekendgemaakt door Lander Cobbaert, de woordvoerder van alles en iedereen uit De Ideale Wereld. Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer werd verkozen tot beste nieuwkomer in het vak.

Journalisten en woordvoerders konden woordvoerders nomineren, waarna een vakjury uit een shortlist de winnaars koos. De vakjury omvatte 4 journalisten en 5 woordvoerders: Griet De Craen (VRT), Paul Van Landeghem (freelance), Pol Deltour (Vlaamse Vereniging van Journalisten), Saskia Laurent (Belga), voormalige winnaars Frédéric Petit (Infrabel) en An Van Hamme (MIVB), Tom Van de Vreken (De Lijn), Barbara Van Speybrouck (bpost) en Moniek Delvou (Stichting Corporate Communicatie).

De Nacht van de Woordvoerder wordt georganiseerd door de Stichting Corporate Communicatie en de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) om woordvoerders die een voorbeeld zijn voor hun vakgenoten in de bloemetjes te zetten.

Sara Vercauteren van Medialaan won onder meer omdat ze de programma’s en gezichten van haar werkgever goed in het nieuws weet te krijgen. De communicatie over Bo Van Spilbeeck bijvoorbeeld verliep volgens een geïntegreerde en doordachte aanpak. Op het vlak van corporate communicatie wist ze de eenmaking van de redacties van Medialaan en De Persgroep Publishing tot News City helder te brengen en vond ze de juiste woorden bij de moeilijke machtswissel op de redactie van VTM Nieuws. Naast haar job als woordvoerder geeft Sara Vercauteren les aan de Thomas More-hogeschool. Eerder dit jaar publiceerde ze het boek “Geen commentaar” met tips voor woordvoerders.

Veva Daniels, van het Agentschap Wegen en Verkeer, kreeg de prijs voor beste nieuwkomer (woordvoerders die minder dan drie jaar aan de slag zijn). De vakjury looft haar “proactieve benadering van de pers en het feit dat ze met haar collega-woordvoerders deelt hoe ze haar communicatie aanpakt”. Daniels is nu iets meer dan twee jaar aan de slag bij de Vlaamse overheid.

Foto:  © Belga image