Raad van State vernietigt radiofrequentieplan Sven Gatz

De Raad van State heeft zopas het radiofrequentieplan van de Vlaamse regering vernietigd. Er liepen in totaal 41 klachten tegen dat plan, dat minister van Media Sven Gatz vorig jaar uitrolde. Veel van die klachten gaan over de vier stadsradio’s met semi-landelijke dekking. Volgens benadeelde partijen bevatten verschillende door het kabinet-Gatz goedgekeurde dossiers voor die frequenties onjuistheden, onrealistische cijfers en regelrechte leugens.

Ook inzake de herverdeling van de frequenties voor de lokale radio’s kwamen er klachten. Zes lokale zenders trokken in de zomer van 2017 naar de Raad van State tegen het nieuwe plan. Gisteren kregen ze gelijk van de Raad. Die valt over het feit dat de regering bepaalde radiofrequenties inhoudt zonder verantwoording op grond van het efficiënt gebruik van de frequenties. Dat is een Europese verplichting.

Lees hier het arrest.

Foto: BELGA PHOTO / Dirk Waem