Nieuw Vlaams Journalistiek Fonds (VJF) zoekt projectcoördinator

Vacature

 

Projectcoördinator Vlaams Journalistiek Fonds (VJF)

Voltijdse job – Brussel

 

Op 15 juni 2018 werd het Vlaams Journalistiek Fonds (VJF) gelanceerd door Vlaams minister van Media Sven Gatz. Dit nieuwe fonds zal garant staan voor toekomstgerichte en medianeutrale ondersteuning van onafhankelijke, kwalitatieve en innovatieve journalistiek.

 

Het VJF zal in de startfase fungeren als project onder de vleugels van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ)[1] en het Journalismfund.eu[2], maar kan op termijn – na evaluatie en onderzoek – evolueren tot een zelfstandige entiteit. Om de startfase van het VJF in goede banen te leiden is de Stuurgroep van het VJF op zoek naar een Projectcoördinator die het takenpakket van het VJF in goede banen zal leiden.

 

Functieomschrijving

 

 • Als Projectcoördinator coördineer je de opstartfase van het VJF. Je denkt mee over de branding en de communicatiestrategie van het VJF, zoals het ontwerpen van een logo en een website, het uitsturen van een nieuwsbrief, het grondvesten van een administratieve database en archief en het uitdenken van een toekomst- en lange termijnvisie.

 

 • Je functioneert als het aanspreekpunt van het VJF. Je informeert en begeleidt journalisten met vragen of verwijst hen door naar bestaande organisaties, bedrijven en projecten in de Vlaamse mediasector.
 • Je coördineert het volledige verloop van de projectoproep voor projectsubsidies voor innovatieve journalistieke projecten. Je organiseert een infodag, begeleidt kandidaten bij het indienen van hun aanvraag, roept een externe jury samen, werkt de contracten uit en volgt de evolutie van de geselecteerde projecten nauwgezet op.

 

 • Je onderhoudt, in samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, contacten met mediaspelers, mediaorganisaties, mediabeleidsmakers en opleidingen Journalistiek in Nederland en stimuleert samenwerking met Vlaanderen waar mogelijk.
 • Je start een kennisdelingsplatform op tussen hogescholen, universiteiten, de mediasector en de overheid over alles wat met nieuws en media te maken heeft.
 • Je wordt aangestuurd door de stuurgroep van het VJF en rapporteert op regelmatige basis over jouw activiteiten zodat de stuurgroep op de hoogte blijft van de status van de taken waarvoor je verantwoordelijk bent. Verder toets je dagelijks je werkzaamheden af met de directeur van het Journalismfund.eu.

 

Profiel

 

 • Je bent in het bezit van een bachelordiploma of een masterdiploma en hebt minimaal vijf jaar ervaring als projectcoördinator of leidinggevende;
 • Je hebt sterke communicatie- en redactionele vaardigheden, een vlotte pen en beheerst perfect de Nederlandse taal. Kennis van andere talen (Engels, Frans, Duits, …) is een pluspunt;
 • Je bent een sociaal bruggenbouwer, enthousiast en creatief. Je bent zelfstandig en beschikt over een gezonde dosis verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt sterke organisatorische skills, zin voor initiatief en je weet prioriteiten te stellen. Je werkt nauwkeurig en leeft procedures en deadlines na. Je hebt respect voor discretie;
 • Je hebt een goede kennis van het Vlaams medialandschap (beleid, sector, digitale en economische evoluties, …);
 • Je beheerst Microsoft Office Tools, CMS (Drupal, WordPress, …) , Adobe Photoshop en andere courante softwareprogramma’s;
 • Het internet, nieuwe en sociale media hebben voor jou geen geheimen;
 • Je staat achter dit project en je kunt anderen overtuigen van de noodzakelijkheid van dit project.

 

Aanbod

 

 • We bieden jou de unieke kans om het Vlaams Journalistiek Fonds (VJF) mee op te starten en – na evaluatie en onderzoek – te laten uitgroeien tot een zelfstandige entiteit;
 • Je krijgt de mogelijkheid om samen te werken met collega’s uit de brede mediasector in Vlaanderen en Nederland, het kabinet Media, het Departement Cultuur, Jeugd & Media en andere partners;
 • Een extra pluspunt is dat het bureau van het VJF – dat momenteel te Zellik ligt – op korte termijn zal verhuizen naar het centrum van Brussel, waar terrasjes, culturele en media-activiteiten nooit veraf zijn. Deze nieuwe locatie is bovendien snel en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer;
 • Een voltijdse functie met de mogelijkheid tot onmiddellijke indiensttreding in loondienst;
 • Een contract van bepaalde duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • Een marktconform loon in functie van opleiding en ervaring.

 

 

Geïnteresseerd?

Stuur je CV en motivatiebrief voor 15 juli 2018 naar info@journalismfund.eu t.a.v. Ides Debruyne. Adres: Rozenweg 4b, Zellik (Brussel).

 

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte.

 

—————-

[1]  De VVJ (journalist.be) is de beroepsvereniging van in Vlaanderen actieve beroepsjournalisten, stagiair-beroepsjournalisten en journalisten in bijberoep die werken voor zowel algemene als gespecialiseerde nieuwsmedia die open staan voor het publiek.

 

[2] Journalismfund.eu, waarvan het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek een project is, is een onafhankelijke non-profit organisatie opgericht (in 1998) met als doel om diepgravende grensoverschrijdende journalistiek in Europa te stimuleren.