Jörgen Oosterwaal nu ook hoofdredacteur bij De Morgen

Jörgen Oosterwaal wordt, naast hoofdredacteur van Humo, nu ook hoofdredacteur bij De Morgen.

Humo en De Morgen zullen een gezamenlijke hoofdredacteur krijgen. De redacties, die één journalistiek cluster zullen vormen, moeten onder Oosterwaal nauwer samenwerken. In werkgroepen zal worden onderzocht hoe dat precies moet gebeuren. De krant en het tijdschrift hebben gelijkaardige doelgroepen.

An Goovaerts, momenteel hoofdredacteur van De Morgen, blijft aan maar wordt verantwoordelijk voor het digitale aanbod. Bart Eeckhout blijft opiniërend hoofdredacteur.  Er wordt niet ontkend dat de reorganisatie het gevolg is van besparingen. In een klein medialandschap, waar veel concurrentie heerst, is het niet altijd gemakkelijk om veel te doen met weinig middelen.

De fusie is ook het gevolg van de integratie van Medialaan (VTM, 2Be, Qmusic) in De Persgroep. De Persgroep was tot voor kort 50 procent aandeelhouder van Medialaan maar kocht vorig jaar zijn partner Roularta uit.

Oosterwaal is sinds 2015 hoofdredacteur van Humo. Daarvoor leidde hij drie jaar lang de Knack-redactie. De periode dààrvoor werkte hij ook al tien jaar voor Humo.

Bron: De Tijd

Foto: © Christophe Licoppe/ /Photo News