Ga jij de grens over voor een beurs voor journalistiek onderzoek en uitwisseling in de Lage Landen?

De Vlaamse en de Nederlandse overheid stellen 22.000 euro ter beschikking voor diepgravende journalistieke producties over Vlaams-Nederlands gerelateerde thema’s en voor uitwisselingsprojecten. Inschrijven kan tot 15 januari 2018 via http://www.vnjb.eu/

Vlaanderen en Nederland vormen een mooi stel. We delen een taal en onze geschiedenis kent vele raakvlakken. Tegelijkertijd zijn er onmiskenbare culturele verschillen, van de politiek tot aan de dagelijkse eetgewoonten. Die contrasten binnen de overeenkomsten maken het Nederlandstalige deel van de Lage Landen tot een boeiend werkterrein voor journalisten. De Vlaamse-Nederlandse Journalistenbeurs is ingesteld om dit terrein te verkennen. Samen stellen de Vlaamse en de Nederlandse overheid jaarlijks 22.000 euro ter beschikking voor diepgravende journalistieke producties over Vlaams-Nederlands gerelateerde thema’s én voor uitwisselingsprojecten.

Beurzen:

Onderzoeksbeurs
Journalisten met enige jaren werk­ervaring­ kunnen de onderzoeksbeurs aanvragen voor diepgravende jour­na­listieke ­producties.
De vakjury let op:
• De link tussen Vlaanderen en Nederland in de onderwerpkeuze
• Maatschappelijke relevantie
• Gedegen journalistiek onderzoek
• Orginaliteit
• Publicatiegarantie door een gevestigd medium
• Realistische planning en kostenraming.

Via dit formulier kun je je inschrijven.

Uitwisselingsbeurs
Met deze beurs kun je een paar maanden werken bij een Nederlandse of Vlaamse­ redactie en zo leren van een andere ­werk- en leefcultuur.
Voorwaarden: een goed onderbouwd voorstel, gemotiveerd en internationaal georiënteerd zijn met een bijzondere interesse voor Vlaanderen/Nederland.
Voor ondersteuning bij het zoeken naar een gastredactie of contacten bij verschillende mediabronnen, stelt de Vereniging van Onderzoeksjournalisten haar netwerk ter beschikking. U kunt de VVOJ contacteren via coaching@vvoj.nl of tel. 0031 88 481 3011.

Via dit formulier kun je je aanmelden.