Deal tussen Medialaan en De Persgroep goedgekeurd

In oktober raakte bekend dat mediagroep Roularta (bekend van o.a. Knack en Trends) haar belang van 50% in Medialaan (de groep achter VTM, Q2, Joe, QMusic, Vitaya) verkoopt aan De Persgroep (HLN, De Morgen, Dag Allemaal, Humo).

Sinds 1998 bezaten Roularta en De Persgroep allebei de helft van de aandelen. De Persgroep stond in voor de dagelijkse leiding over Medialaan. Nu, drie maanden later heeft de Belgische Mededingingsautoriteit de deal tussen Roularta en De Persgroep zonder voorwaarden goedgekeurd.

Roularta neemt in het verlengde hiervan ook het belang van De Persgroep in Mediafin over. Daar heeft de waakhond echter nog niet apart over beslist. Deze transacties brengen Roularta 217,5 miljoen euro op. Met dat geld wil het bedrijf investeren in de toekomst.