Medialaan volledig naar De Persgroep

De Persgroep en Roularta hebben een aandelenruil uitgevoerd: Mediafin komt voor 50 % in handen van Roularta en Medialaan wordt volledig eigendom van De Persgroep. Een hele verschuiving in het Vlaamse medialandschap.

Medialaan (VTM, Q2, Vitaya, Joe, Q-Music) was tot nu toe voor 50 % in handen van De Persgroep en voor 50 % in die van Roularta, maar het bedrijf werd vooral aangestuurd vanuit Kobbegem. Roularta heeft nu zijn 50 % aandelen verkocht aan De Persgroep, in ruil voor ruim 217 miljoen euro, plus de 50 % aandelen die De Persgroep bezat in Mediafin (de andere 50 % zit bij de groep Rossel, uitgever van Le Soir en Sud Presse).

Door die transactie krijgt De Persgroep Medialaan volledig in handen en breidt Roularta zijn portfolio uit met twee kranten, De Tijd en L’Echo, die aansluiten bij de zakelijke bladen die het al uitgeeft (Trends en Tendances). Verwacht wordt dat dit voor Roularta zal leiden tot interessante synergieën. Het heeft alvast direct geleid tot een stijging van het aandeel Roularta op de beurs. (I.D.)