VVJ zoekt adviseur (m/v)

De VVJ zoekt voor haar secretariaat een nieuwe kracht, die mee zal instaan voor de sociaal-juridische dienstverlening aan journalisten. Hij/zij moet Ivan Declercq vervangen, die ruim twaalf jaar VVJ-adviseur voor de freelancejournalisten was en begin 2018 met pensioen gaat.

 

De VVJ is de beroepsvereniging van journalisten verbonden aan de Vlaamse nieuwsmedia. Als zodanig bekommert de VVJ zich om het beroepsstatuut, de werkomstandigheden, de persvrijheid en deontologie van journalisten. Via het Journalistenloket biedt het VVJ-secretariaat ook eerstelijnsadvies aan niet-leden.

Van de nieuwe adviseur wordt dan ook een minimale juridische kennis verwacht, en met name elementaire noties van arbeidsrecht, sociaal recht, het statuut van zelfstandigen, fiscaal recht en mediarecht. Andere vereisten: vaardig in IT; weet van aanpakken, is veelzijdig en soepel; is communicatief, servicegericht en onthaalminded; heeft een goede kennis van het Frans en Engels; en heeft affiniteit met de mediasector.

De VVJ biedt een arbeidsovereenkomst aan sectorvoorwaarden en een boeiende werkomgeving in de immer fascinerende mediasector.

Solliciteren met c.v. kan tot 15 oktober 2017 bij VVJ t.a.v. Pol Deltour, nationaal secretaris, Zennestraat 21 in 1000 Brussel of per mail naar pol.deltour@journalist.be.

Voor meer info: www.journalist.be, e-mail pol.deltour@journalist.be of tel 027770840