De Vlaamse Vereniging van Journalisten nodigt uit…

In oktober heeft de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) enkele interessante evenementen in petto.

Big Brother Awards – donderdag 6 oktober (KVS) De Big Brother Awards worden jaarlijks uitgereikt aan een persoon, bedrijf, overheidsinstelling of voorstel dat persoonlijke privacy schendt. Voor de editie van 2016 nomineert de VVJ het plan om het geheim van het strafonderzoek strenger te beteugelen. Met die verstrenging willen politici – onder wie minister van Justitie Koen Geens (CD&V) – voorkomen dat nog langer informatie over lopende strafonderzoeken bij journalisten – en dus bij het publiek – terechtkomt.

Lees meer

Filmgala AVBB (VVJ/AJP) – donderdag 20 oktober (Kinepolis Brussel)

I, Daniel BlakeDe AVBB (VVJ & AJP) nodigt haar leden graag uit op het Filmgala van de Belgische Pers, dat dit jaar plaatsvindt op donderdag 20 oktober vanaf 19 uur in de Kinepolis Brussel. De film die we tonen is I, Daniel Blake van Ken Loach, winnaar van de Gouden Palm op het jongste filmfestival van Cannes.

Het Filmgala was 28 jaar lang een jaarlijkse traditie van de VJPP-AJPP, die nu met de AVBB is gefusioneerd.

Lees meer

Journalistiek en nieuwe technologieën – zaterdag 29 oktober (Congrescentrum De Pitte – De Schorre)

Journalistiek en nieuwe technologieënOp 29 oktober – internationale Internetdag – organiseert de VVJ een themadag over ‘Journalistiek en nieuwe technologieën’. Tijdens diverse praktische workshops wordt ingegaan op allerlei nieuwe tools en platformen. We ronden af met een meer beschouwend slotdebat: in welke mate verandert de nieuwe technologie de journalistiek zelf, moeten we ons daar zorgen over maken, en wat valt daar dan aan te doen?

Lees meer