De journalist van vandaag en morgen

Vorige zaterdag, op 12 december,  organiseerde de Vlaamse Vereniging van Journalisten, in het kader van het Journalistenloket, het evenement ‘De Journalist van vandaag en morgen’. Zowel studenten en docenten journalistiek als beginnende en doorstartende journalisten konden proeven van een gevarieerd programma, om hun journalistencarrière (terug) op de rails te zetten.

In de voormiddag beantwoordden VVJ-collega’s Pol Deltour en Ivan Declercq de volgende vragen:

  •  Waar vind ik werk als journalist?
  •  Werk ik het beste in dienst of als freelancer?
  •  Waarop moet ik letten als beginnend journalist?
  •  Hoe krijg ik een erkenning als beroepsjournalist?

Na de broodjeslunch namen Jago Kosolosky (MO* ) en Jozefien Daelemans (Charlie) het over. Zij vertelden hoe je het best van start gaat met een eigen nieuwssite/blog.  Selma Franssen (Charlie) toonde de mogelijkheden en uitdagingen van community management, terwijl Jan Beddegenoodts en Victoria Smet de ingrediënten voor een succesvolle crowdfunding verklapten.

Na afloop was er nog een panelgesprek, vragenronde en netwerkmoment. Kortom, een onvergetelijke en geslaagde dag. Willem De Maeseneer stelde zich kandidaat als reporter van dienst, met dit filmpje als resultaat. Bedankt, Willem!