Mediaminister Gatz laat VRT-Nieuwsdienst zelf problemen uitklaren

 

 

Dat antwoordt minister van Media Sven Gatz (Open VLD) op een schrijven van de VVJ, waarin die haar ongerustheid en onvrede uitte over toenemende politieke bemoeienissen bij de VRT. Met name het Canvas-programma De Afspraak kwam de voorbije weken een paar keer in een politieke storm terecht.

Minister Gatz beklemtoont in zijn antwoord zijn “geloof in een sterke openbare omroep, die zijn maatschappelijke opdracht duurzaam kan blijven vervullen en daarnaast ook de mediamarkt rondom haar versterkt.” Dat betekent echter ook dat hij van de VRT kan verwachten dat ze in al haar nieuws- en informatiegerelateerde programma’s “excelleert in kwaliteit”.

Gatz laat het aan de VRT-nieuwsdienst zelf over om te bekijken “of de huidige codes, raden en procedures binnen de VRT hiertoe volstaan”. Tegelijk rekent hij er op dat de VRT “echt de nodige lessen trekt uit wat is gebeurd en de nodige maatregelen inbouwt in de processen”. De openbare omroep krijgt daarvoor de ‘komende weken’ de tijd.

(PD)