Vlaams-Brusselse Media: hoop in bange dagen

 

Begin deze maand kreeg VBM een dubbele mokerslag toegediend: het opdoeken van radiozender FM Brussel en het ontslag van hoofdredacteur Anne Brumagne van Brussel deze Week. Ceo Michel Tubbax had daar met ruggensteun van de Raad van Bestuur toe beslist.

Het voltallige personeel ging, met ruime steun van het publiek, in het verzet. Drie eisen werden geformuleerd: behoud van het radiostation, ontslag van de ceo, en volwaardig overleg met het personeel over de toekomst. Alle drie die eisen zijn intussen ingewilligd. Blijft het pijnlijke ontslag van Anne Brumagne, die feitelijk de dupe werd van haar eerdere persoonlijke voorbehoud tegen de wilde hervormingsplannen van de nu weggestuurde ceo en diens omgeving…

Jeroen Roppe kreeg op een personeelsvergadering het (zij het niet unanieme) vertrouwen om VBM voorlopig te leiden. In enkele werkgroepen buigt het personeel zich nu over een eigen toekomstplan. Dat zou half oktober rond moeten zijn. (PD)

Zie ook:

http://www.knack.be/nieuws/belgie/fm-brussel-het-sociale-aspect-van-radio-gevoel-erbij-te-horen-is-iets-wat-je-niet-lichtzinnig-overboord-mag-gooien/article-opinion-579173.html