Pascal Kerkhove definitief weg bij Mediahuis

Einde maart legde Kerkhove al zijn functie van hoofdredacteur neer. Dat gebeurde na onoverbrugbare meningsverschillen met Gerd Ysebaert, de ceo van Mediahuis, over de plaats die Gazet van Antwerpen in de nieuwe krantengroep zou innemen. Ook met de hoofdredactie van Het Nieuwsblad klikte het niet echt. Pascal Kerkhove werd tot op het einde door zijn redactie gesteund, maar verloor uiteindelijk toch het pleit.

Kerkhove startte zijn journalistieke loopbaan bij De Morgen, trok daarna naar Het Volk en was sinds 1997 aan het werk bij Gazet van Antwerpen. Lange tijd leidde hij daar de sportredactie om in 2007 hoofdredacteur te worden. “Een heel boeiende periode, maar nu is het tijd voor een nieuwe stap. En dat kan zowel binnen als buiten de media”, aldus Kerkhove in een persoonlijke mededeling.