Mediahuis: directie schoffeert personeel met ‘bijgestuurd’ plan

 

In het kader van het lopende sociaal overleg over de geplande sanering bij Mediahuis, kondigde de directie aan dat ze de eerste fase van de procedure-Renault wil afsluiten. De personeelsvertegenwoordigers van VVJ en vakbonden bij de vier betrokken krantentitels (De Standaard,  Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg) verzetten zich daartegen.

De onderhandelaars zijn bijzonder ontgoocheld over de voorlopige uitkomst van het ‘overleg’. Volgens de directie moeten er nog altijd 192,6 voltijdse functies uit Mediahuis verdwijnen. De directie toonde daarbij nauwelijks of geen begrip voor de nochtans stevig onderbouwde argumentatie van de werknemersdelegatie.

De personeelsafgevaardigden van Mediahuis roepen het personeel op om zich donderdag om 15 uur simultaan in de drie vestigingen uit te spreken over het verdere verloop van het sociaal overleg. Vakbonden en VVJ beraden zich ook over acties.