Expo Antwerpse persfotografen in justitiepaleis.

De Antwerpse persfotografen Jan Van der Perre, Jonas Roosens, Kris Van Exel, Louis Verbraeken, Maarten De Bouw, Patrick De Roo, Dries Luyten, Ronald Meyers, Sarah Van den Elsken, Walter Saenen en Wendy Marijnissen stellen in totaal 33 werken tentoon die een link hebben met Recht en Architectuur.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot 27 februari in de grote wandelzaal van het justitiepaleis aan de Bolivarplaats in Antwerpen. VVJ-bestuurders Ronny Meyers en Dries Luyten hebben hun collega-fotografen gecontacteerd en warm gemaakt om van de foto-expo opnieuw een begrip te maken. “We zijn best tevreden met de belangstelling en met de ingestuurde werken”, stelt Dries Luyten. “Zeker voor een eerste keer. Bij de volgende editie gaan we de lat toch wat hoger leggen.”

 

Antwerps cultuurschepen Philippe Heylen was op de openingsreceptie één van de 75 aanwezigen. Hij was enthousiast en pikte meteen in op de speech van bestuurder Dries Luyten. “Ik weet wel een plaats die met het justitiepaleis kan concurreren”, knipoogde hij. Mooi zo, schepen Heylen. Afspraak volgend jaar!

Verslag: Kristof Aerts

Foto: Dries Luyten