VVJ Antwerpen stoomt gloednieuw programma klaar

De VVJ Antwerpen broedt ook dit jaar op een aantal leuke en boeiende activiteiten. Gesmaakte initiatieven zoals de speeddate met woordvoerders en de journalistenquiz krijgen zeker een vervolg. Daarnaast staan er ook een aantal nieuwigheden op het programma zoals JAM-sessies, een fototentoonstelling van persfotografen, een familiedag in een pretpark en een voetbaltoernooi voor de sportievelingen.

In het najaar trekt het bestuur van de VVJ Antwerpen door de provincie met JAM-sessies. Wie denkt dat er op bongo’s zal getrommeld worden, zit ernaast. “De JAM, of Journalisten Auteursmaatschappij, betaalt jaarlijks repografierechten uit aan zijn leden, maar veel journalisten hebben hun weg naar de JAM nog niet gevonden. Dat merkten we tijdens de journalistencafés die we eerder dit jaar georganiseerd hebben”, zegt bestuurslid Kristof Aerts.

De bestuursleden gaan daarom opnieuw de hort op, maar deze keer nemen ze iemand van de JAM mee om de journalisten daarbij te helpen. Wie meer info wil over hoe je een mooi financieel extraatje kunt scoren, kan op 21 november terecht in Turnhout, op 5 december in Mechelen en op 23 januari in Antwerpen. De precieze locaties worden later nog meegedeeld.

Hou zeker ook al begin februari een plekje vrij in je agenda, want dan wordt er opnieuw een speeddate met bijbehorende nieuwjaarsdrink georganiseerd voor woordvoerders en journalisten. Dé ideale manier om je contactenbestand aan te vullen met nieuwe namen of om met gekende namen het glas te heffen op het nieuwe jaar. De vorige editie in het Provinciehuis was met 150 deelnemers een absolute voltreffer. VVJ Antwerpen is voor deze editie nog volop op zoek naar een locatie. Maar dat het opnieuw een aanrader wordt, staat buiten kijf!

Een maand later wordt de pax media even begraven en gaan journalisten intellectueel met elkaar in de clinch tijdens de quiz. “Dit jaar trekken we naar Turnhout en ik hoop op minstens een even mooie opkomst als vorig jaar”, zegt quizmaster en bestuurslid Matthias Van den Bossche, die al menig quizzer tot wanhoop heeft gedreven met zijn vragen.

Staan ook nog in de steigers: een fototentoonstelling voor persfotografen vanaf 6 februari, een familiedag in een pretpark bijvoorbeeld, in april ergens en een voetbaltoernooi op 17 mei. “We denken er ook aan om voor een beperkt aantal journalisten een opleiding rampentraining te organiseren in samenwerking met de brandweer en de politie. Daarnaast voeren we ook gesprekken met de gsm-providers om een goedkoop journalistentarief uit de grond te stampen, maar hopelijk later meer daarover”, zegt Wouter Bruyns, voorzitter van VVJ Antwerpen.

Het belooft een boeiend jaar te worden! Volg de initiatieven van de VVJ Antwerpen via de website, Twitter @VVJAntwerpen en Facebook.

Foto Speeddate en nieuwjaarsreceptie 2013: Ronny Meyers