Moord op journalisten in Syrië sterk veroordeeld

De Internationale Federatie van Journalisten (IFJ) heeft het bombardement veroordeeld. ‘Dit is een vreselijk verlies voor de families van de journalisten, hun collega’s en de hele journalistengemeeschap’, zegt Jim Boumelha van de IFJ. ‘De moord maakt het onveilig voor journalisten om nog verslag uit te brengen vanuit de stad op een moment dat de wereld meer informatie moet krijgen over de Syrische crisis.’

Ook Reporters Without Borders haalt zwaar uit naar de Syrische regering: ‘De regering in Damascus volhardt in zijn bloedige beleid van censuur. Het gebruikt de meest gewelddadige middelen om journalisten die getuige zijn van het geweld het zwijgen op te leggen.’

Begin januari kwam de Franse journalist Gilles Jacquier van France 2 om het leven tijdens een door de Syrische veiligheidsdiensten begeleid bezoek aan Homs. Ook een ploeg van de VRT met Rudy Vranckx was toen bij de aanslag aanwezig, maar bleef ongedeerd.

Foto: Photo News