Fotojournalisten presenteren hun beste werk

De expo is opgezet naar aanleiding van het jubileumfeest voor 125 jaar Belgische Persbond het voorbije weekend. Tegelijk viert de Belgische Foto- en Film Pers zelf haar 85-jarig bestaan.

Aan alle leden van de BFFP werd gevraagd de foto te bezorgen die ze zelf als de beste uit hun hele carrière beschouwen. Het resultaat bestaat uit 120 werkelijk beklijvende beelden, waarvan het eerste al uit 1920 dateert.

De beelden, waarvan enkele nog in aangrijpend zwart-wit, behandelen een copieuze waslijst van thema’s, in de politieke, culturele, sportieve en society sfeer. Naast een ‘best of’ van de Belgische fotojournalistiek sinds 1920, kan deze tentoonstelling dan ook even goed als een kroniek van de Belgische geschiedenis sindsdien worden gezien.

Van de expo, die begin oktober van de Residence Palace naar het federale parlement verhuist, wordt binnen afzienbare tijd ook nog een catalogus uitgebracht. (foto: Georges Champroux)