Nicholas Lataire leidt VTM-nieuws

Nicholas Lataire (31) maakte sinds een klein jaar deel uit van een veelkoppige hoofdredactie bij VTM, samen met Peter Denruyter, Jeroen Wils, Fernand Van Oostende en Wim Daeninck.Maar de oudromeinse tijd leerde al dat een collegiaal bestuur niet steeds de meest efficiënte vorm van management is. Vandaar dat Eric Goens, directeur informatie van VTM, de operationele hoofdredactie nu toevertrouwde aan Lataire alleen.

Stef Wauters blijft hoofdredacteur in naam, maar nam die functie zoals bekend nooit echt op. Wauters blijft vooral als nieuwslezer aan de slag.Nicholas Lataire is 31 en was tot eind 2009 gedurende een jaar chef nieuws bij De Gentenaar/Het Nieuwsblad. Daarvoor werkte hij ook al voor VTM, bij het duidingsprogramma Telefacts. Volgens directeur informatie Goens is hij \”met een pak ervaring in zowel de audiovisuele als de geschreven pers de aangewezen man om Het Nieuws verder uit te bouwen\”.