Beweging bij Roularta’s zakenbladen

Het maandblad Bizz, ruim tien jaar geleden opgezet voor de jonge ondernemende generatie, houdt op te bestaan. Tenminste, als zelfstandig blad. De Bizz-redactie blijft wel voort werken, maar haar productie wordt voortaan opgenomen als rubrieken in het weekblad Trends. Het financiële blad Cash, oorspronkelijk apart en nadien een onderdeel van Trends, verdwijnt weer uit Trends en wordt opgenomen in Moneytalk, dat als een los supplement bij Trends zit. Volgt u nog?

De hoofdredacteur van Moneytalk, Steven Vandenbroeke, heeft zijn ontslag gegeven en zal zich in de toekomst bekommeren om de investeringsrelaties van superkruidenier Delhaize.

Heeft ook ontslag genomen: Jan Lodewyckx, voormalig eindredacteur van Trends en sinds enkele jaren hoofdredacteur van Gentlemen, een Roularta-blad voor de stijlvolle medemens. Lodewyckx is nu eindredacteur bij Sabato, een bijlage van De Tijd, voor de al even stijlvolle medemens.

Ook Trends-hoofdredactrice An Goovaerts heeft in onderling overleg, zoals dat heet, haar functie ter beschikking gesteld. Maar zij verlaat de redactie niet. Ze krijgt opnieuw een schrijvende functie. “Nee, niet onder dwang. Ik heb zélf die beslissing genomen”, verzekert ze. “Ten eerste omdat de schrijfmicrobe toch nog echt in me zit. En ten tweede omdat de job van hoofdredacteur evolueert en je steeds meer met organisatorische dingen bezig bent. En ik schrijf toch liever. Nee, ik weet nog niet welke sector ik zal volgen. Dat moet nog met de collega’s en met mijn opvolger worden bekeken. Ik denk dat ik meer algemeen reportagewerk en diepte-interviews zal kunnen doen.”

Met de Roularta-leiding – meneer Rik en meneer Xavier, zeg maar – is afgesproken dat nog vóór het einde van dit jaar een nieuwe hoofdredacteur zal zijn aangesteld. Dat wordt dan de vijfde in zowat vijf jaar tijd.

Opvallend: de vacature van hoofdredacteur Trends stond aangekondigd in een Roularta-advertentie in De Streekkrant. Waren er dan geen kandidaten op de redactie zelf? “Binnen de redactie zijn er zeker mensen die deze job goed zouden aankunnen”, zegt Goovaerts. “Er is dan ook intern een oproep gedaan om zich kandidaat te stellen. Maar Roularta wil een zo breed mogelijke selectie kunnen maken, mede met het oog op het organisatorische aspect van die functie. Vandaar dat de vacature ook naar buiten is aangekondigd.”

(I.D.)