De Preter nieuwe gedelegeerd bestuurder VRT

De Preter gaat op 15 september aan de slag en neemt het roer over van Piet van Roe, die sinds december 2009 de functie ad interim vervulde na het ontslag van Dirk Wauters. De zoektocht sleepte meer dan een half jaar aan, een eerste selectieronde leverde geen geschikte kandidaat op.

‘Ik ben een mediavrouw in hart en nieren\’, reageert de 48-jarige De Preter op deredactie.be. ‘Zelf streef ik naar een uitstekende samenwerking met de aandeelhouder van de VRT en de Raad van Bestuur. De komende maanden wil ik gebruiken om kennis te maken met het personeel en de organisatie van de VRT, en om een strategische visie voor de openbare omroep voor te bereiden zodat we in het najaar een goede beheersovereenkomst kunnen onderhandelen met de Vlaamse Regering.’

‘Sandra De Preter beschikt over de capaciteit om het beste te halen uit de sterke mensen die nu reeds werken bij de VRT. Zij komt daarnaast uit een fast moving consumer business omgeving en is sterk vertrouwd met marketing en communicatie. Bovendien heeft zij een enorme ervaring in de media en kent zij de uitdagingen waar de sector voor staat’, reageert minister van Media Lieten.

(foto: Raphael Demaretraphael Demaret/Photo News)