Staking bij de VRT

In een gemeenschappelijk pamflet schrijven de vakbonden ACOD, ACV en VSOA dat het besparingsplan snoeit in de tewerkstelling en in het programma-aanbod: ‘Door in het VRT-aanbod te schrappen dreigen ook nog eens tientallen arbeidsplaatsen in de private audiovisuele sector verloren te gaan.’

De verkiezingsprogramma’s worden wel uitgezonden, daarover hebben de directie en vakbonden afspraken gemaakt: ‘De directie zal op de stakingsdag van 9 juni zorgen voor een vervangprogramma dat rekening houdt met de informatieplicht van de openbare omroep en de specificiteit van de verkiezingsweek.’

Op Radio 1 werd ‘De Ochtend’ uitgezonden van 8 tot 9 uur, één zendt vanavond ‘Oog in Oog’ uit om 20u55. Om 13, 19 en 23 uur is er ook een kort journaal. Voor de rest krijg je één vervangingsprogramma te zien op de drie zenders, op de vijf radiozenders van de VRT is non-stop muziek te beluisteren. Ook op de websites van de zenders en op deredactie.be blijft het aanbod beperkt.

De actie loopt donderdagochtend om 6 uur af.