VVJ steunt Humo-redactie tegen ontslagen

Sanoma België, dat deel uitmaakt van het Finse Sanoma, boekte vorig jaar nog meer dan 15 miljoen euro winst. Dat gaf het bedrijf meer dan voldoende zuurstof om een tijdelijke crisis te doorstaan en maakt de forse sanering die de Sanoma-directie plant nodeloos.

De beoogde besparingen en ontslagen houden bovendien serieuze risico’s in voor de kwaliteit van de publicaties. Vooral Humo, waar vijf mensen (onder wie twee journalisten) zouden verdwijnen, dreigt het slachtoffer te worden. Bovendien wil de directie ook nog 8 (van de 12) werknemers op de documentatiedienst en 13 (van de 30) personeelsleden op de tv-redactie ontslaan.

De VVJ vraagt met de vakbonden dat de directie haar saneringsplan drastisch bijstuurt en dat ze blijft investeren in de kwaliteit van de bladen in haar portfolio.

Contact VVJ – www.journalist.be– info@journalist.be – tel. 02 235 22 70