Internationale Dag van de Persvrijheid

Het gaat ondermeer om de Iraans-Amerikaanse journaliste Roxana Saberi, die tot acht jaar cel veroordeeld is in Iran omdat ze zou gespioneerd hebben voor de Verenigde Staten. Twee Amerikaanse journalisten van Current TV, Euna Lee en Laura Ling, worden sinds 17 maart vastgehouden in Pyongyang.

De Internationale Federatie van Journalisten spitst zich toe op de crisis in de media en de antwoorden die erop geformuleerd kunnen worden. De organisatie ziet twee hoopgevende nieuwscategorie├źn: de lokale kranten, die originele artikels kunnen verzamelen die niet beschikbaar is voor andere bronnen, en ten tweede regionale en nationale kranten die zich concentreren op een nichemarkt. Beide modellen kunnen overleven, op voorwaarde dat ze hun inhoud ook mobiel, online, en in video’s gieten.