Press We Can!

Uiteraard is het centrale thema de cultuurberichtgeving in kranten, radio en tv. Beloofd wordt dat er niet zal worden gezeurd, maar naar oplossingen zal worden gespeurd.

Van 20 tot 21 uur zal – onder de noemer ‘diagnose & remedies’ – Caroline Pauwels (VUB) het probleem schetsen en zullen Dorian Van der Brempt (deBuren) en Han Soete (Indymedia) voorstellen formuleren.

Van 21.30 tot 23 uur wordt gedebatteerd onder leiding van Werner Trio (VRT). Thema: ‘hoe de kwaliteit van cultuurberichtgeving bewaren?’. Kruisen de degens: Geert Bourgeois (ex-minister van Media), Stephan Moens (cultuurfreelancer), Yves Desmet (De Morgen), Geert Buelens (auteur) en Caroline Pauwels (communicatiewetenschapper VUB). Een afsluitende beschouwing wordt gegeven door Franky Devos (BUDA kunstencentrum).

Een en ander wordt opgefleurd met artistieke interventies van Luc De Vos, Jan De Smet en Nigel Williams. Diverse figuren uit de kunst en de media leveren een videobijdrage.

Voor wie vroeger op de dag al wat tijd heeft: vanaf 16 uur is er een leescafé, waar literaire en culturele tijdschriften en online kunst- en cultuurplatforms zich presenteren in het café Vooruit.